Schapenwol als plantenvoeding!

Schapenwol als plantenvoeding!

Schapenwol is nu niet direct het eerste waar je aan denkt wanneer je onze Kokedama's ziet. Maar toch is het een belangrijk onderdeel van het maakproces. De wol zorgt er namelijk voor dat onze planten het fijn hebben in de Kokedama!

Schapenwol is namelijk een 100% natuurproduct dat vol zit met waardevolle stoffen zoals organische stikstof en andere mineralen die de plant voeden. Door de ruwe (rest)wol tot korrels of pallets te persen ontstaat een unieke 100% natuurlijke meststof; en kijk.. daar houden we natuurlijk van!

Wij voegen dan ook een klein handje schapenwolkorrels toe aan enkele van onze Kokedama's zodat de planten de langzaam vrijkomende organische voedingsstoffen kunnen opnemen. En zo ben jij weer gegarandeerd van een stralende plant die voorzien is van genoeg voedingsstoffen.

Maar dat is niet het enige wat we met schapenwol doen! Naast dat het je planten een boost geeft heeft schapenwol namelijk ook een water bufferende werking. Door de wortelkluit eerst te omwikkelen met schapenwol en erna pas met kokos voorkomen we dat de Kokedama snel uitdroogt en hoef je niet dagelijks te gieten!

Kortom, wij houden schapenwol! En hopen dat deze circulaire plantenvoeding, zonder toevoeging van chemicaliën, ook een plekje mag veroveren in jouw huis (en tuin!). 
Terug naar blog

Reactie plaatsen